De voorbije jaren heeft digidak 15.000 mensen op weg geholpen met ICT. Binnen het project digidak staat het dichten van de digitale kloof centraal. De 200 digidak-begeleiders (veelal vrijwilligers) dragen hier elke dag hun steentje aan bij.

Digidak

Digidaks zijn openbare computerruimten waar iedereen gratis gebruik kan maken van de computers, printer, scanner en internet. Het is de perfecte plaats om alles te weten te komen over de werking van de pc, het internet en de tablet.

In digidak is er altijd een begeleider die samen met jou de eerste stappen op de informatiesnelweg zet èn die je helpt met al je computervragen.

Vormingsdag digidak

Digidak wil de inzet van de vrijwilligers belonen en doet dit door jaarlijks een vormingsdag te organiseren. Op dinsdag 1 juli worden de gebouwen van Thomas More ingepalmd door 100 digidak-vrijwilligers.   
De vrijwilligers leren hier van en met elkaar, waardoor ze na de zomer weer fris kunnen opstarten. Ze hebben de keuze uit een ruim aanbod workshops en in een grootschalige speeddate leren zij elkaar beter kennen. 

De 6de editie van de vormingsdag belooft een geslaagde editie te worden!

Digidak is een project van SPK vzw.